Team KwispelCoaching

Coachpraktijk KwispelCoaching is in september 2019 opgericht door Anouk Doffer. In eerste was de coaching alleen gericht op kinderen. Uiteindelijk is dit uitgebreid naar coaching voor kinderen en jongeren, gezinscoaching en coaching voor volwassenen. Ook worden de therapiehonden ingezet binnen andere organisaties, denk bijvoorbeeld aan verzorgingshuizen, scholen en bij de logopedie.

Het is allemaal begonnen met coachhond Iwan. Deze is ook terug te zien in het logo van KwispelCoaching. Iwan kan namelijk heel goed aanvoelen hoe iemand zich voelt en reageert hier op. Hij doet dit in de coachsessie om je bijvoorbeeld een spiegel voor te houden. Hij reageert dan op het gedrag/emoties wat jij laat zien, vaak doe je dit onbewust. Maar Iwan reageert ook wanneer je iets vertelt wat je raakt, dan laat hij vooral zien dat hij er voor je is. In eerste instantie deed Iwan dit alleen bij zijn baasjes, maar later ging hij het ook bij andere mensen doen.

Ik heb vroeger veel steun gehad van Barrel, mijn eerste hond, toen het thuis en op school niet makkelijk was. Er waren moeilijkheden in ons gezin, wat zorgde voor een heftige periode. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik andere kinderen, jongeren maar ook hun ouders wil helpen om heftige situaties draaglijker te maken. Samen op zoek te gaan naar oplossingen en ervoor te zorgen dat een gezin weer een gezin kan zijn. De honden kunnen hier een mooie bijdrage bij leveren en zorgen er vaak voor dat de situatie luchtiger wordt en daarmee ontstaat er ruimte om het probleem aan te pakken.

Coach Anouk

Mijn naam is Anouk Doffer. Ik ben 26 jaar en woon in Westwoud. In september 2019 ben ik mijn eigen coachpraktijk  KwispelCoaching begonnen. Mijn grote passie is honden en ik vind het dan ook heerlijk om samen met de honden op pad te gaan. Een andere hobby van mij is paardrijden en ik houd ervan om boeken te lezen. 

Tijdens de coaching vind ik plezier maken belangrijk. Ieder op zijn eigen manier en toch samen. Diagnoses zijn fijn om te weten, maar ik kijk graag verder en als het nodig is out-of-the-box. Ik ben open, betrokken en warm. We gaan samen jouw proces aan. Aangezien het jouw proces is, wil ik hier zoveel mogelijk bij aansluiten. Wat wil jij? Wat heb je nodig? Wil je bijvoorbeeld buiten gecoacht worden, dan gaan we naar buiten. Ik nodig je uit om hierover mee te denken.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van nieuwe kennis en ervaring. Ik volg dan ook regelmatig cursussen en opleidingen.

 

 

 

Coachhond Iwan

Iwan is een zachte, enthousiaste Golden Retriever. Aan het begin van de coachsessie word je altijd warm onthaald door Iwan, want doorlopen zonder een aai aan Iwan te geven dat is bijna niet mogelijk. 

Nieuwe dingen leren en samenwerken wil Iwan heel graag en kan dan ook heel geduldig zijn. Maar hij vindt het ook leuk om op een speelse manier ondeugend te zijn. Dan ben je geconcentreerd bezig met een oefening, is Iwan de oefening alvast aan het opruimen door de pionnen naar je toe te brengen. Eigenlijk kun je hier alleen maar om lachen.

Door zijn gevoeligheid kan Iwan goed aanvoelen hoe jij je voelt. Hierdoor geeft hij je waardevolle spiegels terug. Soms confronterend, maar Iwan doet dit puur en oprecht om jou te helpen. 

Je neus achterna lopen, dat is wat Iwan het liefste doet in zijn vrije tijd. Hij wordt helemaal blij wanneer hij weer naar speurles mag. Ook tijdens wandelingen brengt hij zijn speurspecialiteiten graag in de praktijk, want waarom zou je op het pad lopen als je ook dwars door de bosjes kunt?

 

coachhond jacey

Jacey is een lieve, eigenwijze Cavalier King Charles Spaniel. Aan het begin wil Jacey eerst even de kat uit de boom kijken, hoewel bij een echte kat gaat ze er eerst liever achteraan. Wanneer ze eenmaal aan je gewend is, dan wil ze graag met je samenwerken en nieuwe dingen leren. 

Een klein hondje, maar onderschat haar niet. Van buiten is ze heerlijk zacht met haar krul vacht, maar van binnen staat ze sterk voor wat ze wil. 

Slapen doet Jacey het liefste, maar wanneer er een parcourtje gelopen mag worden, dan staat ze in de startblokken. Voor koekjes doet ze alles en dan kan het soms best lastig zijn om je te beheersen. Ze laat dan duidelijk van zich horen, want je mag haar echt niet vergeten.

Voor Jacey is geen uitdaging te moeilijk. Ze is erg nieuwsgierig en probeert dan ook graag nieuwe dingen uit. Soms lukt het en soms gaat het anders dan ze had gedacht, maar dit houdt haar niet tegen. Andere honden vindt ze niet zo leuk, maar verder is ze helemaal nergens bang voor.

  

coachhond in opleiding Sepp

Sepp is onze jongste telg. Een energieke en aanhankelijke Golden Retriever. Hij staat al in de startblokken om aan het werk te gaan. Met enige regelmaat mag hij mee om aan het werk en de coachees te snuffelen. Elke keer weer is hij enthousiast en zet graag zijn beste pootje voor. 

Waar hij in zijn vrije tijd een fijne jonge hond is met genoeg ondeugende plannetjes, gaat er tijdens het ‘werk’ een knop om. Zijn wijsheid komt naar voren. Samen werken en samen leren vindt Sepp heerlijk om te doen. Hij voelt nu al feilloos aan wat hem te doen staat.

Hoewel Sepp het er zelf niet altijd mee eens is, bouwen we het werk langzaamaan op. Hij weet precies wanneer zijn collega’s aan het werk mogen en staat dan ook demonstratief bij de auto, klaar om mee te gaan.

Sepp is één jaar oud. Hier houden wij rekening mee in het werk. De zwaardere casussen en de jongere kinderen komen later voor Sepp. Voor nu staat plezier voorop en mag hij eerst lekker een jonge hond zijn en stapje voor stapje, op zijn eigen tempo, ontwikkelen tot een volwassen hond.