Coaching voor het gezin

In de gezinscoaching staan de volgende waarden centraal:

U

Ontdekking

Samen (met de coachhond) op ontdekking. Wie is het gezin? Wie zijn de gezinsleden? Wat zijn de verhoudingen? En wat zijn de behoeften? Dit vormt de basis van het coachtraject.

Plezier

In het hele coachtraject staat plezier maken centraal. Werken aan de ontwikkeling binnen het gezin is niet altijd makkelijk, maar plezier maken is een essentieel onderdeel in de begeleiding.  

Aandacht

Aandacht voor het gezin en de gezinsleden. Is er behoefte aan een luisterend oor? Of hebben jullie zelf ideeën over wat jullie kan helpen? Samen kijken we naar de invulling van het coachtraject.  

Aanbod

gezinscoaching

Ouder-kind coaching

 

Wanneer de relatie tussen ouder en kind niet lekker loopt, kan samen aan de slag gaan net dat zetje geven wat jullie relatie nodig heeft. Samen aan de slag op een positieve manier onder leiding van de coachhond. Het uitgangspunt is samen plezier maken.

In de ouder-kind coaching staan jullie centraal. Samen gaan jullie met de coachhond aan de slag. Hierdoor krijgen jullie nieuwe inzichten. Inzichten in jezelf, de ander en de situatie. Zo wordt er gewerkt aan communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. 

De prijs voor een ouder-kind traject ligt tussen €225,- en €750,-. Het aantal sessies in het ouder-kind-traject wordt bepaald na het intakegesprek. Het intakegesprek is €50,-. Deze staat los van het traject.

Gezinstraject

 

Soms spelen er problemen die het hele gezin aangaan. Ieder gezinslid kan dan individueel begeleiding zoeken (of helemaal geen begeleiding zoeken), maar eigenlijk is het mooier en effectiever om dit proces samen als gezin aan te gaan. Dit maakt jullie als gezin sterker en jullie kunnen elkaar helpen. 

Denk bijvoorbeeld aan een scheiding van ouders, een diagnose die wordt gesteld bij één van de gezinsleden of een gezinslid wat niet lekker in zijn/haar vel zit. Het is niet altijd zichtbaar wat voor invloed problemen hebben op gezinsleden. In het gezinstraject is er aandacht voor ieder gezinslid en zijn/haar behoeften.

De prijs voor een gezinstraject ligt tussen €225,- en €750,-. Het aantal sessies in het gezinstraject wordt bepaald na het intakegesprek. Het intakegesprek kost €50,-. Deze staat los van het traject.

Workshop: Binnenstebuiten

 

Je eigen gevoel onder woorden brengen. Benoemen welke behoeften jij hebt. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je diep in je hart kijkt, wat wil jij dan? Welke behoeften zijn voor jou belangrijk? Voor jezelf ontdekken wat je nodig hebt is één ding, maar wanneer dit in relatie tot anderen staat, kan het nog een stapje lastiger worden.

Een leuke, inzichtgevende workshop die je individueel, met je partner/kind of als gezin kunt gaan ervaren. Je gaat samen ontdekken welke krachten en belemmeringen spelen binnen (deel van) het gezin. Aan de hand van 6 levensbehoeften leren jullie elkaar (nog) beter kennen. Wat speelt er binnen in de persoon en wat komt er naar buiten. De coachhond begeleidt jullie bij deze ontdekkingsreis.

Je eigen gevoel onder woorden brengen. Benoemen welke behoeften jij hebt. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je diep in je hart kijkt, wat wil jij dan? Welke behoeften zijn voor jou belangrijk? Voor jezelf ontdekken wat je nodig hebt is één ding, maar wanneer dit in relatie tot anderen staat, kan het nog een stapje lastiger worden.  

Volg je deze workshop met het gezin, dan is het mogelijk om er een 4-delige workshop van te maken. Je gaat nog intensiever met elkaar aan de slag, wat gaat zorgen voor meer verbinding.

Deze workshop is te boeken vanaf €75,-

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mochten jullie interesse hebben in een coachtraject bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend intakegesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het intakegesprek plaats op de coachlocatie. Bij dit intakegesprek is iedereen aanwezig die met de hulpvraag te maken heeft en dus mee gaat doen in het coachtraject. Alleen bij de workshop Binnenstebuiten is een intakegesprek niet noodzakelijk. Mocht je dit wel prettig vinden, dan is het zeker mogelijk. Uiteraard mogen jullie rustig nadenken of het coachtraject gestart gaat worden.

Mochten jullie na het intakegesprek enthousiast zijn, dan ontvangen jullie een trajectvoorstel. Dit voorstel is op maat gemaakt, zodat het optimaal aansluit bij jullie situatie.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we met z’n allen aan de gang en de andere keer wordt een deel van het gezin gecoacht mocht dit nodig zijn. Ook is het mogelijk om zowel binnen als buiten aan de slag te gaan of we kunnen op pad met de coachhond. Hebben jullie als gezin bepaalde ideeën of behoeften, laat het vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen. 

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. We kijken terug naar wat we gedaan hebben en wat er geleerd is. 

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie in te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om weer even lekker met z’n allen bezig te zijn met de coachhond. Hier is geen intakegesprek voor nodig.