Coaching voor volwassenen

In een coachtraject voor volwassenen staan de volgende waarden centraal:

U

Ontdekking

Samen met de coachhond op ontdekking. Wie ben je en wat heb je nodig? Dit vormt de basis van het coachtraject.

Positief

In het hele coachtraject staat positiviteit centraal. Werken aan je eigen ontwikkeling is niet altijd makkelijk, maar dat betekent niet dat we de positieve kanten uit het oog verliezen.

Authentiek

Authenciteit komt in alles terug. Zo reageert de coachhond op wie je echt (van binnen) bent. Je kunt je niet anders voor doen. Maar ook de begeleiding en de gesprekken zijn authentiek.      

Aanbod coaching

voor volwassenen

Coachtraject

 

Soms ervaar je als ouder belemmeringen of problemen in de opvoeding van je kind. Kinderen kunnen als de beste spiegelen (net als de hond), door het gedrag van je kind kun je geraakt worden in persoonlijke thema’s. Je komt jezelf tegen, wat heel confronterend kan zijn. Misschien worden er oude stukken van je eigen jeugd opgerakeld. Niet fijn, maar wel een mooi moment om hiermee aan de slag te gaan. Het kan ook dat je wil leren om anders om te gaan met het gedrag van je kind. Loop je tegen kwesties aan waarvan je zou willen dat je daar anders mee om zou kunnen gaan. Heb jij een andere hulpvraag? We kijken graag met je mee wat we voor jou kunnen betekenen.

Bij KwispelCoaching ga je door middel van gesprekken en oefeningen aan de slag. Hierbij worden de spiegels van de hond gebruikt. Dit kunnen de spiegels van een coachhond zijn, maar wil je liever je eigen hond hierbij inzetten, dan is dit ook mogelijk. In principe kan iedere hond spiegelen, zolang ze de ruimte krijgen om te mogen laten zien wat er speelt. Dit kan confronterend zijn, maar dit is onderdeel van het proces. Je staat er niet alleen voor en de hond doet dit alleen om jou te helpen. Door de nieuwe inzichten kunnen we dit vertalen naar jouw dagelijkse leven.

De prijs voor een individueel coachtraject ligt tussen €225,- en €750,- Het aantal sessies in het coachtraject wordt bepaald na het intakegesprek. Het intakegesprek kost €50,-. Deze staat los van het traject.

 

Angst voor honden

 

Angst voor honden komt veel voor. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er veel last van hebben. Bij de één is er een duidelijke oorzaak waar de angst vandaan komt. Bij de ander is het er gewoon. Wat de oorzaak ook mag zijn, de angst is er.

Het maakt niet uit hoe groot de angst is, vaak zorgt het voor een belemmering. Situaties waarin een hond aanwezig is, brengen veel spanning met zich mee of worden zelfs vermeden. De omgeving kan met onbegrip reageren, waardoor de angst niet gezien wordt. Er kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan door een paniekreactie, denk bijvoorbeeld aan een vluchtreactie als er een hond aankomt. Wanneer je bang bent als ouder zijnde is de kans ook groot dat je het ongewild en onbewust meegeeft aan je kinderen. Gevolg is dat de kinderen jouw angst voelen en ook bang worden voor honden. 

Tijdens de coachsessies leer je verschillende dingen over de hond. Wat voor gedrag/emotie laat de hond zien? Wat zegt de lichaamstaal van de hond? En, misschien wel het belangrijkste, hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Tijdens het traject heb je zelf de regie in handen. Wil je iets niet, dan is dat oké. Op jouw tempo gaan we jouw angst overwinnen. Forceren heeft namelijk geen zin, dan komt de angst nog harder terug.

De prijs voor een individueel coachtraject ligt tussen €375,- en €750,- Het aantal sessies in het coachtraject wordt bepaald na het intakegesprek. Het intakegesprek kost €50,-. Deze staat los van het traject.

 

Workshop: Binnenstebuiten

 

Je eigen gevoel onder woorden brengen. Benoemen welke behoeften jij hebt. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je diep in je hart kijkt, wat wil jij dan? Welke behoeften zijn voor jou belangrijk? Voor jezelf ontdekken wat je nodig hebt is één ding, maar wanneer dit in relatie tot anderen staat, kan het nog een stapje lastiger worden. 

Een leuke, inzichtgevende workshop die je individueel, met je partner/kind of als gezin kunt gaan ervaren. Je gaat (samen) ontdekken welke krachten en belemmeringen er spelen in jezelf of binnen het gezin. Aan de hand van 6 levensbehoeften leer je jezelf of elkaar (nog) beter kennen. Wat speelt er binnen in de persoon en wat komt er naar buiten. De coachhond begeleidt jou/jullie bij deze ontdekkingsreis. 

De prijs voor deze workshop is €75,-. Wil je deze workshop als duo volgen, dan is dit ook mogelijk. De kosten voor een duo-workshop zijn €95,-.

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mocht je interesse hebben in een coachtraject bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend intakegesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jou thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het intakegesprek plaats op de coachlocatie. Na het intakegesprek kun je rustig nadenken of het coachtraject gestart gaat worden. 

Mocht je na het intakegesprek enthousiast zijn, dan ontvang je een trajectvoorstel. Dit voorstel is op maat gemaakt, zodat het optimaal aansluit bij jou en je behoeften.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we binnen aan de slag en de andere keer lekker naar buiten. Heb je zelf bepaalde ideeën, laat het dan vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen. 

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. We kijken terug naar wat we hebben gedaan en wat er is geleerd. Je mag zelf bepalen hoe je deze eindsessie wilt invullen. De laatste sessie staat in het teken van het behaalde succes en het verankeren van het geleerde.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie in te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om samen bepaalde situaties te bespreken en hier een oefening bij te doen. Hier is geen intakegesprek voor nodig.

 

 

Wat verder goed is om te weten…

 • Een coachsessie duurt 60 minuten
 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd of verplaatst.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op de coachlocatie, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

 

Wordt het coachtraject vergoed?

 • In de meeste gevallen wordt het coachtraject niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.
 • In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.
 • Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.
 • In sommige gevallen kan het coachtraject onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden. 

Review ~ Workshop Binnenstebuiten

Ik heb de coachsessie met Iwan en Anouk als heel bijzonder ervaren. Het heeft mij onder andere meer zelfinzicht gegeven en handvatten voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Iwan was een eerlijke spiegel en gaf mij ook antwoorden op vragen waar ik zelf onzeker over was. Anouk is een hele goede coach die écht luistert en de juiste vragen weet te stellen.

Ik ben heel dankbaar voor de sessie die ik heb mogen ervaren en raad het iedereen aan!

Eline (36 jaar)

Review ~ Workshop Binnenstebuiten

Ik vond het een super fijne en vooral bijzondere ervaring met Anouk en Iwan. Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan! Bedankt lieve Anouk en jarige Iwan.

Danique (33 jaar)