Strong Kids
Training

Strong Kids Training is de weerbaarheidstraining voor kinderen en jeugd. Naast weerbaarheid ga je aan de slag met je zelfvertrouwen en is er een aparte training om faalangst te verminderen.

In de Strong Kids Training leren kinderen weerbaarder en assertiever te worden. Bij Strong Kids zijn alle kinderen welkom en wordt er gekeken naar wat elk kind nodig heeft. Wat Strong Kids zo bijzonder maakt is dat de kinderen zelf mogen kiezen of ze wel of niet aan een groepsproces willen meedoen of dat ze een individuele opdracht willen doen. Zo leert het kind naar zijn of haar eigen gevoel te luisteren en eigen keuzes te maken. Hierdoor kan het kind op zijn of haar eigen manier leren en ontstaat er een veilige sfeer, wat het leren en ontwikkelen ten goede komt. De Strong Kids Training is wekelijkse training van 8 sessies. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van 4-6 deelnemers. Er is een groep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en een groep voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Natuurlijk is er altijd een coachhond aanwezig.

Thema’s die voorbij komen in de Strong Kids Training:

 • Weerbaarheid
 • Zelfvertrouwen
 • Zelf keuzes leren en durven te maken
 • Jezelf durven te zijn
 • Plagen en pesten
 • Veiligheid

Naast de weerbaarheidstraining is er ook een training voor het verminderen van faalangst. Deze training is speciaal voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook hier wordt gewerkt in kleine groepjes van 4-6 deelnemers.

Vind je het niet prettig om de training in groepsverband te volgen? Dan is het ook mogelijk om individueel aan de slag te gaan. Laat het ons weten. Daarnaast is het mogelijk om een training op maat te maken voor jouw kind. 

 

   

  Werkwijze

  Mochten jullie interesse hebben in de Strong Kids Training dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en behoeften van het kind. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het kennismakingsgesprek plaats op een coachlocatie. Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie rustig nadenken of de Strong Kids Training bij jullie past.

  Elke Strong Kids Training is anders, waardoor de training meerdere keren gevolgd kan worden.

  Kennismakingsgesprek €32,50

  Strong Kids Training groep €165,00

  Faalangsttraining groep €165,00

   

   

   

   

  wat verder goed is om te weten…

  • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
  • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
  • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
  • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
  • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
  • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

  Wordt de Strong Kids Training vergoed?

  In de meeste gevallen wordt de Strong Kids Training niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

  In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.

  Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.

  In sommige gevallen kan de Strong Kids Training onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden.

  nee zeggen. het voelt soms als onaardig maar soms is het nodig, zodat je aardig kunt zijn tegen jezelf

  onbekend