ouder-kind
coaching

Wanneer de relatie tussen ouder en kind niet lekker loopt, kan samen aan de slag gaan net dat zetje geven wat jullie relatie nodig heeft. Dit is mogelijk bij KwispelCoaching. Samen werken aan jullie band.

Soms gebeurt er iets, wat invloed heeft op de ouder-kind relatie. Ongewild beland je in een situatie die je liever wilt voorkomen. Om dit te keren kan ouder-kind coaching helpend zijn. Samen aan de slag op een positieve manier, wat ten goede komt aan jullie relatie.

Is er bij jullie veel strijd in huis? Vraag je je weleens af wat er in het hoofd van jouw kind omgaat? Of wil je na een vervelende tijd een nieuw begin maken en op een leuke manier samen bezig? Dan is ouder-kind coaching een mooi startpunt.  

In de ouder-kind coaching staan jullie centraal. Samen gaan jullie met de coachhond aan de slag. Zo gaan jullie werken aan jullie communicatie naar elkaar, zodat jullie elkaar beter gaan begrijpen. Door het werken met de coachhond krijgen jullie nieuwe inzichten. Inzichten in jezelf, de ander en de situatie. Jullie gaan leren om beter met elkaar samen te werken. Kijken naar elkaars kwaliteiten en hoe je deze optimaal kunt inzetten. Het uitgangspunt is samen plezier maken, en vanuit daar de volgende stappen maken.   

Ouder-kind coaching kan helpen wanneer…

 • Jullie relatie vastzit.
 • Jullie een heftige tijd achter de rug hebben.
 • Jullie communicatie stroef verloopt.
 • Jullie veel strijd onderling hebben.
 • Jullie op een positieve manier samen bezig willen zijn.

Mocht er een situatie spelen die hier niet benoemd wordt, laat het vooral weten. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken tot coaching.

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mochten jullie interesse hebben in ouder-kind coaching bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend intakegesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het intakegesprek plaats op een coachlocatie. Bij dit gesprek zijn de ouders en het kind aanwezig. Mochten jullie liever eerst in gesprek gaan zonder het kind, dan is dit ook mogelijk. Na het intakegesprek kunnen jullie rustig nadenken of het traject gestart gaat worden.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we binnen aan de slag en de andere keer lekker naar buiten of gaan we op pad met de coachhond. Hebben jullie zelf bepaalde ideeën, laat het dan vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen.

Na vijf sessie plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek bespreken we de voortgang en kijken we of het doel bijgesteld moet worden of dat we naar de afronding gaan.

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. We kijken terug naar wat we gedaan hebben en wat er geleerd is.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om weer even lekker samen bezig te zijn met de coachhond.

Intakegesprek €32,50

Coachsessie (één uur) €47,50

Evaluatiegesprek €32,50

 

wat verder goed is om te weten…

 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Wordt ouder-kind coaching vergoed?

In de meeste gevallen wordt ouder-kind coaching niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.

In sommige gevallen kan ouder-kind coaching onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden.

als je een kind de juiste weg wilt wijzen, zul je die zo nu en dan zelf ook moeten afleggen

onbekend