gezinstraject

Het is ook mogelijk om als gezin een coachtraject te volgen bij KwispelCoaching. Samen kijken we naar de behoeften van ieder gezinslid en hoe we dit samen kunnen brengen. 

Soms spelen er problemen die het hele gezin aangaan. Ieder gezinslid kan dan individueel begeleiding zoeken, maar eigenlijk is het mooier en effectiever om dit proces als gezin aan te gaan. Dit maakt jullie als gezin sterker en jullie kunnen elkaar helpen.

Wanneer er problemen spelen binnen een gezin, heeft het hele gezin hier last van. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding. Het is vervelend voor de ouders dat hun relatie eindigt, maar het heeft ook invloed op de kinderen. Het ene kind zal hier meer last van hebben en dit laten zien, dan een ander kind. Maar dat dit wat met hen doet, is een feit. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouders. Ook de tijd is voor een ieder anders. De één heeft er een paar maanden last van. Voor een ander kan het veel langer/korter duren. Soms kan dit prima in het gezin besproken worden, maar het kan ook fijn zijn om hier als gezin begeleiding in te krijgen.

Een ander probleem kan zijn wanneer één van de gezinsleden een diagnose krijgt. Vaak gaat er veel aandacht naar die persoon toe. Natuurlijk is dit logisch. Het is nieuw, dus het kan even zoeken zijn. Er moeten dingen uitgezocht en geregeld worden. Het is weer zoeken naar een nieuwe balans binnen het gezin. Het kan dan fijn zijn dat er iemand met jullie meekijkt en handvaten biedt. Daarnaast is het belangrijk om dit als gezin te doen, zodat iedereen betrokken blijft.

Mochten er andere problemen spelen binnen jullie gezin waaraan jullie als gezin willen werken laat het weten dan kijken we samen hoe we het coachtraject kunnen invullen. Mocht het nodig zijn kan ik jullie ook doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg.

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mochten jullie interesse hebben in een gezinstraject bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend intakegesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het intakegesprek plaats op een coachlocatie. Bij dit intakegesprek is het hele gezin aanwezig. Willen jullie liever eerst zonder eventuele kinderen in gesprek, laat het vooral weten. Na het intakegesprek kunnen jullie rustig nadenken of het traject gestart gaat worden.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we met z’n allen aan de gang en de andere keer wordt een deel van het gezin gecoacht mocht dit nodig zijn. Ook is het mogelijk om zowel binnen aan de slag te gaan als buiten of we kunnen op pad met de coachhond. Hebben jullie als gezin zelf bepaalde ideeën, laat het dan vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen.

Na vijf sessie plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek bespreken we de voortgang en kijken we of het doel bijgesteld moet worden of dat we naar de afronding gaan.

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. We kijken terug naar wat we gedaan hebben en wat er geleerd is.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om weer even lekker met z’n allen bezig te zijn met de coachhond.

Intakegesprek €32,50

Coachsessie 60 minuten €47,50, 90 minuten €71,25

Evaluatiegesprek €32,50

 

wat verder goed is om te weten…

  • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
  • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
  • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
  • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
  • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
  • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Wordt het gezinstraject vergoed?

In de meeste gevallen wordt het gezinstraject niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.

In sommige gevallen kan het gezinstraject onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden.

geloof in die ene reden waarom het wel kan

psychogoed