de leeshond

De leeshond kan ondersteuning bieden bij alle kinderen die moeite hebben met (voor)lezen. Of dit komt door een gebrek aan motivatie, dyslexie, angst voor hardop lezen of een andere reden. Voorlezen aan de hond kan helpen.

Het belang van lezen is algemeen erkend, namelijk voor het opbouwen van een woordenschat, het leren op school en de sociale ontwikkeling. Het regelmatig (voor)lezen levert een belangrijke bijdrage aan het goed en begrijpend, leren lezen. Goed voorlezen vraagt durf en zelfvertrouwen.

Goed leren lezen is vooral kilometers maken. Motivatie als drijfveer is van hierbij van belang. Voorlezen kan daarbij helpen, maar is niet voor ieder kind gemakkelijk. Het roept soms spanning op. Voorlezen aan de hond kan motiveren. Het is veel leuker om aan een hond voor te lezen. Daarnaast heeft een hond geen oordeel. Gaat het even niet goed? Geen probleem. Het kind kan zich rustig herpakken, zonder dat er gelachen wordt door andere kinderen. Een hond zorgt voor de ontspanning en mag natuurlijk tussen het lezen door geaaid worden. Hierdoor doet het kind succeservaringen op. 

Is lezen met de hond iets voor jouw kind?

 • Voor kinderen die moeite hebben met (voor)lezen
 • Voor kinderen die geen motivatie (meer) hebben om het lezen te oefenen
 • Voor kinderen die bang zijn  om fouten te maken tijdens het (voor)lezen
 • Voor kinderen die gefrustreerd raken zodra er gelezen moet worden
 • Voor kinderen die onzeker zijn over het lezen
 • Voor kinderen die geen/weinig concentratie hebben om te lezen

 

Werkwijze

Elk kind is uniek, dus elke leessessie ziet er anders uit. Het lezen met De leeshond ziet er in grote lijnen als volgt uit:

We beginnen met even rustig binnenkomen en kort bespreken hoe het gaat. Natuurlijk nemen we ook even tijd om de coachhond te begroeten.

Vervolgens gaan we aan de slag met het lezen. Tussendoor nemen we korte pauzes om de motivatie erin te houden. In deze pauze doen we een klein trucje met de hond. Je kunt het zien als een beloning voor het kind.

Bij elkaar duurt een sessie met De leeshond drie kwartier. Het kind mag zelf een boekje regelen voor de leessessie. Het is mogelijk om de leessessie thuis te laten plaats vinden of op de coachlocatie.

Leessessie €22,50

5x leessessie €105,00

10x leessessie €200,00

 

leeshond op school

Het is ook mogelijk om De leeshond op school uit te nodigen. Verschillende scholen hebben al mogen ervaren wat voor invloed De leeshond heeft op de kinderen. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, ook de teams zien de meerwaarde van De leeshond. 

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw school. Liever eerst ervaren wat De leeshond kan betekenen op school? Laat het ons weten, dan plannen we 3 leessessies gratis en vrijblijvend in.

 

wat verder goed is om te weten…

 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Alles is moeilijk voor het makkelijk wordt

Goethe