coachtraject

Een coachtraject bij KwispelCoaching betekent samen aan de slag naar persoonlijke groei. Door middel van gesprekken en oefeningen ontstaan nieuwe inzichten. Hierbij worden de spiegels van de coachhond of jouw hond gebruikt.

Soms ervaar je als ouder belemmeringen of problemen in de opvoeding van je kind. Kinderen kunnen als de beste spiegelen (net als de hond), door het gedrag van je kind kun je geraakt worden in persoonlijke thema’s. Je komt jezelf tegen, wat heel confronterend kan zijn. Misschien worden er oude stukken van je eigen jeugd opgerakeld. Niet fijn, maar wel een mooi moment om hiermee aan de slag te gaan. 

Of misschien wil je leren om anders om te gaan met het gedrag van je kind. Loop je tegen kwesties aan, waarvan je zou willen dat je daar anders mee om zou kunnen gaan.

Bij KwispelCoaching ga je door middel van gesprekken en oefeningen aan de slag. Hierbij worden de spiegels van de hond gebruikt. Dit kunnen de spiegels van een coachhond zijn, maar wil je liever je eigen hond hierbij inzetten dan is dit ook mogelijk. In principe kan iedere hond spiegelen, zolang ze de ruimte krijgen om te mogen laten zien wat er speelt. Dit kan confronterend zijn, maar dit is onderdeel van het proces. Je staat er niet alleen voor en de hond doet dit alleen om jou te helpen. Door de nieuwe inzichten kunnen we dit vertalen naar jou dagelijkse leven.  

Is een coachtraject iets voor jou?

 • Wil je op een andere manier omgaan met het gedrag van je kind?
 • Ervaar je belemmeringen in de opvoeding?
 • Loop je tegen problemen aan vanuit je gezin van herkomst?
 • Zit je met een bepaald probleem en zou je dit verder willen onderzoeken?
 • Vind je het lastig om met bepaalde thema’s om te gaan?

Heb jij als ouder het gevoel dat je wel ondersteuning kan gebruiken, maar wordt jouw coachvraag hier niet benoemd? Neem contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mocht je interesse hebben in een coachtraject bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jou thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het kennismakingsgesprek plaats op een coachlocatie. Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie rustig nadenken of het traject gestart gaat worden.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we binnen aan de slag en de andere keer lekker naar buiten. Heb je bepaalde ideeën, laat het dan vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen.

Na vijf sessie plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek bespreken we de voortgang en kijken we of het doel bijgesteld moet worden of dat we naar de afronding gaan.

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. We kijken terug naar wat we gedaan hebben en wat er geleerd is.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om samen bepaalde situaties te bespreken.

Kennismakingsgesprek €32,50

Coachsessie (één uur) €47,50

Evaluatiegesprek €32,50

 

wat verder goed is om te weten…

 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Wordt het coachtraject vergoed?

In de meeste gevallen wordt het coachtraject niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.

In sommige gevallen kan het coachtraject onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekoste op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden.

je mag elke dag opnieuw beginnen

Louise Hay