coachtraject

Een coachtraject bij KwispelCoaching betekent lekker samen aan de slag met de hond. Af en toe even praten, maar vooral bezig zijn. Er is veel mogelijk en er wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft.

Soms ervaren kinderen belemmeringen of problemen waar ze maar niet uit komen. Of je ziet als ouder dat je kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit. Je probeert van alles om dit te doorbreken, maar ook als ouder kun je niet alles, hoe graag je dat ook zou willen.

Ondersteuning van iemand anders kan jullie helpen. KwispelCoaching biedt deze ondersteuning op verschillende gebieden. Bij KwispelCoaching krijg je niet zomaar ondersteuning. De ondersteuning komt namelijk van een viervoeter. Op een respectvolle manier gaat de hond samen met de coach aan de slag met het kind en het probleem dat wordt ervaren. Door het (spiegel)gedrag van de hond en de oefeningen die gedaan worden, krijgen kinderen inzichten die hen verder kunnen helpen.

Is een coachtraject iets voor jouw kind?

 • Wordt jouw kind ergens in belemmert?
 • Legt jouw kind de lat voor zichzelf (te) hoog?
 • Heeft jouw kind moeite om zijn emoties te uiten?
 • Is jouw kind (erg) onzeker?
 • Weet jouw kind niet goed hoe om te gaan met alle prikkels?

Heb jij als ouder het idee dat je kind wel ondersteuning kan gebruiken, maar wordt de coachvraag hier niet benoemd? Neem contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Werkwijze

De werkwijze van KwispelCoaching kenmerkt zich door het oplossingsgericht werken en het ervaringsgericht leren. Het probleem wordt niet uitgebreid geanalyseerd, maar er wordt gezocht naar oplossingen die wel werken, zodat er zo weinig mogelijk last wordt ervaren van het probleem.

Mochten jullie interesse hebben in een coachtraject bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het kennismakingsgesprek plaats op een coachlocatie. Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie rustig nadenken of het traject gestart gaat worden.

Hoe de sessies eruit gaan zien, is elke keer weer anders. De ene keer gaan we binnen aan de slag en de andere keer lekker naar buiten of gaan we op pad met de coachhond. Heeft het kind zelf bepaalde ideeën, laat het dan vooral weten dan gaan we kijken hoe we dit mee kunnen nemen.

Na vijf sessie plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek bespreken we de voortgang en kijken we of het doel bijgesteld moet worden of dat we naar de afronding gaan.

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. Bij deze sessie mogen ouders aanwezig zijn. We kijken terug naar wat we gedaan hebben en wat er geleerd is.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie te plannen. Gewoon om weer even bewust te worden van wat er allemaal geleerd is of om weer even lekker bezig te zijn met de coachhond.

Kennismakingsgesprek €32,50

Coachsessie (één uur) €47,50

Evaluatiegesprek €32,50

 

wat verder goed is om te weten…

 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Wordt het coachtraject vergoed?

In de meeste gevallen wordt het coachtraject niet vergoed door de zorgverzekering. U kunt voor de zekerheid contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

In sommige gemeentes wordt coaching/therapie (met een dier) vergoed. U kunt dit navragen bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om de coaching te betalen via het PGB. Neem hiervoor ook contact op met jouw gemeente.

In sommige gevallen kan het coachtraject onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Eventueel kunt u de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekoste op uw belastingaangifte aftrekken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor de mogelijkheden.

het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans

onbekend