angst voor
honden

Angst voor honden overwinnen? Daar kan KwispelCoaching bij helpen. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom om samen met de coachhonden de uitdaging aan te gaan. 

Angst voor honden komt veel voor. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er veel last van hebben. Bij de één is er een duidelijke oorzaak waar de angst vandaan komt. Bij de ander is het er gewoon. Wat de oorzaak ook mag zijn, de angst is er.

Het maakt niet uit hoe groot de angst is, vaak zorgt het voor een belemmering. Situaties waarin een hond aanwezig is, brengen veel spanning of worden zelfs vermeden. De omgeving kan met onbegrip reageren, waardoor de angst niet gezien wordt. Er kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan door een paniekreactie, denk bijvoorbeeld aan een vluchtreactie als er een hond aankomt. Wanneer je bang bent als ouder zijnde is de kans ook groot dat je het ongewild en onbewust meegeeft aan je kinderen. Gevolg is dat de kinderen jouw angst voelen en ook bang worden voor honden.

Maar… na na het traject Angst voor honden is dit verleden tijd.

Iets voor jou of je kind?

 • Je ervaart angst voor honden
 • Je vermijdt situaties waarin (mogelijk) honden aanwezig zijn
 • Je wordt onrustig als je een hond ziet of hoort
 • Je hebt een traumatische ervaring met honden gehad
 • Je merkt dat je kind je angst gaat overnemen

Werkwijze

Tijdens het traject Angst voor honden heb je zelf de regie in handen. Wil je iets niet, dan is dat oké. Op jouw tempo gaan we jouw angst overwinnen. 

Mochten jullie interesse hebben in het traject Angst voor honden bij KwispelCoaching, dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken en een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden tot coaching. We stellen samen een doel op. Wat wil je bereiken? Aan de hand hiervan kunnen we een plan van aanpak opstellen. Welke stappen gaan we nemen om het doel te bereiken? Over het algemeen vindt dit gesprek bij jullie thuis plaats. Mocht dit niet lukken, dan vindt het kennismakingsgesprek plaats op een coachlocatie. Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie rustig nadenken of het traject gestart gaat worden.

Tijdens de sessies leer je verschillende dingen over de hond. Wat voor gedrag/emotie laat de hond zien? Wat zegt de lichaamstaal van de hond? En, misschien wel het belangrijkste, hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Om het doel te bereiken is veel mogelijk. Wil je je angst voor een bepaalde hond overwinnen? Dan gaan we daarmee aan de slag. Wil je in een bepaalde omgeving oefenen? Geen probleem. Laat vooral je eigen ideeën aan ons weten, dan kunnen we er rekening mee houden.

Als we bij het doel zijn gekomen, dan vindt er een eindsessie plaats. In deze sessie gaan we datgene doen wat we tijdens het kennismakingsgesprek als doel hebben gesteld. Dit kan bijvoorbeeld wandelen in een losloopgebied zijn of een parcours uitzetten die je gaat lopen met de hond. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij gaan ervoor zorgen dat we dit gaan doen.

Na het traject is het altijd mogelijk om een terugkomsessie te plannen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de angst toch weer begint op te spelen of misschien heb je een andere reden. Je blijft van harte welkom.

Kennismakingsgesprek €32,50

Coachsessie (één uur) €47,50

Evaluatiegesprek €32,50

 

wat verder goed is om te weten…

 • De duur van een coachsessie is inclusief voorbereidingstijd en eventuele verslaglegging.
 • Tijdens het coachtraject mag u altijd kosteloos WhatsAppen, mailen en bellen voor eventuele vragen, overleggen of een luisterend oor.
 • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.
 • Als binnen 24 uur een afspraak wordt afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.
 • De diensten van KwispelCoaching zijn vrijgesteld van BTW.
 • Als de afspraak niet plaatsvindt op één van de coachlocaties, wordt buiten een straal van 15 KM (vanaf Westwoud) een kilometervergoeding van 25 cent per KM gerekend.

Laat je niet bang maken door angst

Loesje