Inzet therapiehonden

Therapiehonden kunnen op verschillende gebieden veel betekenen voor mensen. Voor de ene persoon zorgt een therapiehond voor motivatie en concentratie. Bij een ander zorgt de therapiehond ervoor dat er verhalen loskomen. Ieder mens kent zijn eigen meerwaarde van de therapiehond. 

De therapiehonden van KwispelCoaching komen op verschillende plekken. Van verzorgingstehuizen tot scholen. Jong en oud hebben baat bij een therapiehond. De honden zorgen voor positieve afleiding, even de touwtjes laten vieren. Soms moet je eerst even stilstaan en tot rust komen, voordat je weer verder kunt. Of als je het even moeilijk hebt, bijvoorbeeld omdat je wereld steeds kleiner wordt, de hond zorgt voor onvoorwaardelijke liefde en steun. Je hoeft niet tegen de hond te vertellen hoe je je voelt of wat je moeilijk vindt, de hond voelt dat feilloos aan. En als je toch iets wil vertellen tegen de hond, dan zal die luisteren zonder een oordeel te hebben. Ook zal de hond je helpen om dat wat je moeilijk vindt, samen op een speelse wijze te oefenen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de therapiehonden? Neem dan vrijblijvend contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

“Iwan reageerde goed op de kinderen die ik geselecteerd had. Ik was enorm verrast dat er eigenlijk zoveel mogelijk is met een therapiehond. Met één cliënt heb ik zeker een heel mooi resultaat behaald, de verstaanbaarheid in spontane spraak is aanzienlijk verbeterd.”

Josien

Logopedie, Logopediepraktijk Wegwijs

“Als school zijn wij heel blij met Iwan en Anouk. De kinderen kijken er naar uit en gaan met meer enthousiasme lezen!”

Team Het Kerspel

Basisschool Het Kerspel