Even voorstellen

Mijn naam is Anouk Doffer. Ik ben 24 jaar en woon in Westwoud. Na mijn opleiding Human Resource Management ben ik de opleiding Therapiehondbegeleider bij DogsWork gaan doen. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond, waardoor ik gediplomeerd Therapiehondbegeleider ben. Daarnaast heb ik de opleiding tot Kindercoach succesvol afgerond.

Als Therapiehondbegeleider kan ik mensen en/of gezinnen begeleiden die een Therapiehond/Hulphond in huis krijgen. Te denken valt aan mensen met autisme of epilepsie,
PTSS etc. Het is fijn als er een hond in huis komt, maar je bent niet gelijk een team. De hond mag leren wat er van hem verwacht wordt, en het baasje mag leren hoe hij dit de hond kan aanleren en hoe hij mag reageren.

Als kindercoach begeleid ik kinderen met een coachvraag, hierbij zet ik de hond in. Tijdens deze coaching kan de hond zien en aanvoelen hoe het kind zich voelt. Zit er iets dwars bij het kind, dan kan de hond bijvoorbeeld erg onrustig worden. Het is niet mogelijk je anders voor te doen, de hond prikt daar doorheen. De hond doet dit op een liefdevolle manier, waardoor het minder confronterend is.
Het is noodzakelijk om uit te gaan van de kracht van het kind. Coachen in het tempo van het kind hanteer ik als voorwaarde. Kijken wat en hoe iets het beste past bij het kind.