Dit ben ik! Zelfvertrouwen training

Zelfvertrouwen is de basis voor een gezonde ontwikkeling. Op een speelse wijze wordt met behulp van de hond gewerkt aan een groter inzicht bij het kind in wie het is, wat het wil en wat het kan. 

Gedachten spelen een belangrijke rol bij het zelfvertrouwen van kinderen. De gedachten in het hoofd van kinderen bepalen hun gedrag in situaties. Dit gedrag zorgt ervoor of het kind wel of geen succeservaringen op kan doen. Succeservaringen hebben een positieve invloed op het zelfvertrouwen van kinderen. Echter, als de gedachten ervoor zorgen dat kinderen situaties gaan vermijden waardoor ze geen succeservaringen op kunnen doen heeft dit een negatieve invloed op het zelfvertrouwen van kinderen. Dit kan zorgen voor een vicieuze cirkel, waardoor het zelfvertrouwen steeds minder wordt.

In deze training gaan we onder andere aan de slag met de negatieve gedachten van kinderen. Door gedachten om te buigen naar gedachten die het kind kunnen helpen in situaties, kunnen ze succeservaringen opdoen. Hierdoor kan het zelfvertrouwen weer groeien en worden bepaalde situaties makkelijker.

Naast de gedachten gaan we ook aan de slag met de persoonlijke eigenschappen van het kind, praten over jezelf en een sterke houding aannemen.

De Dit Ben Ik! - Zelfvertrouwen training...

* Is voor kinderen vanaf 8 jaar

* Begint met een kennismakingsgesprek

* Bestaat uit 7 wekelijkse sessies van ongeveer anderhalf uur

* Heeft een werkboek waar de kinderen in werken

* Kent verschillende huiswerkopdrachten

* Kost €429,- (betalen in termijnen is mogelijk)

 

Meld je nu aan

Opzet Dit Ben Ik! – Zelfvertrouwen training

Sessie 1: Ontdekken wie je bent 

Sessie 2: Dit zijn mijn gevoelens

Sessie 3: Kracht van gedachte

Sessie 4: Het 5G-schema

Sessie 5: Mijn gedachten herkennen

Sessie 6: Gedachten ombuigen

Sessie 7: Dit ben Ik

 

Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Zelfvertrouwen

Past de zelfvertrouwentraining niet bij jou, maar wil je toch aan de slag met je zelfvertrouwen? Lees vooral even verder.

 

Zelfvertrouwen is de basis voor een gezonde ontwikkeling. Wanneer er problemen zijn met het zelvertrouwen, dan is coaching met de hond het middel om daar verandering in te brengen. Op een speelse wijze wordt met behulp van de hond gewerkt aan een groter inzicht bij het kind. Inzicht in wie het kind is, wat het wil en wat het kan.

 

Je kan samen met de hond op ontdekking naar je persoonlijke kwaliteiten. Of wil je leren wat jouw grenzen zijn en hoe je deze kunt bewaken, ook dat is mogelijk. Ben je onzeker en vind je dingen moeilijk of denk je dat je iets niet kan, de hond is er om jou te helpen. Door te oefenen met de hond, wordt duidelijk wat de invloed is van het eigen handelen.

 

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

 

Meer informatie